Aliments indispensables en la dieta mediterrània:
oli d'oliva verge, fruita fresca, fruits
secs, verdures, hortalisses, llegums,
pa, pasta, arròs, peix, derivats làctics, carns magres, ous, aigua, i una mica
de vi.
Aliments indispensables
en la dieta mediterrània: oli d’oliva
verge, fruita fresca, fruits secs,
verdures, hortalisses, llegums, pa, pasta, arròs, peix, derivats làctics,
carns magres, ous, aigua, i una mica de vi.
Sempre s’ha
dit que la dieta mediterrània es un
model alimentari excel·lent per a la salut, es una valuosa herència que dona
lloc a una combinació equilibrada i completa d’aliments, i a part, amb un gran
valor gastronòmic.
Algunes de les
principals característiques comunes son:
1-Consum abundant d’aliments
vegetals.
2-Ús de l’oli d’oliva
com principal font de greix, tant per cuinar com per amanir.
3- Baix consum de
productes animals i un consum moderat de derivats lactis i d’aviram, en canvi
el consum de peix es abundant.
4-Un altre
component en la dieta ho constitueix el consum de fruita i un consum moderat de
vi, en els àpats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada