Translate

dijous, 30 d’agost de 2012

LA DIETA MEDITERRÀNIA




Aliments indispensables en la dieta mediterrània: 


 oli d'oliva verge, fruita fresca, fruits secs,  verdures, hortalisses, llegums, pa, pasta, arròs, peix, derivats làctics, carns magres, ous, aigua, i una mica de vi.






Aliments indispensables en la dieta mediterrània:  oli d’oliva verge, fruita fresca, fruits secs,  verdures, hortalisses, llegums, pa, pasta, arròs, peix, derivats làctics, carns magres, ous, aigua, i una mica de vi.
Sempre s’ha dit  que la dieta mediterrània es un model alimentari excel·lent per a la salut, es una valuosa herència que dona lloc a una combinació equilibrada i completa d’aliments, i a part, amb un gran valor gastronòmic.
Algunes de les principals característiques comunes son:
1-Consum abundant d’aliments vegetals.
2-Ús de l’oli d’oliva com principal font de greix, tant per cuinar com per amanir.
3- Baix consum de productes animals i un consum moderat de derivats lactis i d’aviram, en canvi el consum de peix es abundant.
4-Un altre component en la dieta ho constitueix el consum de fruita i un consum moderat de vi, en els àpats.