Translate

dimarts, 14 d’agost del 2012

El consum de pernil serrà ajuda a prevenir el colesterol i les malalties cardiovasculars

Les propietats nutritives del pernil serrat són recomanables per prevenir el colesterol i les malalties cardiovasculars, ha indicat el doctor Antonio Villarino, expert en nutrició, en una xerrada de la Fundació Pernil Salat amb mitjans de comunicació. Segons el doctor, amb la ingesta de 100 grams de pernil salat al dia s'obté el 24% de les vitamines tipus B recomanades. A més, té ferro, zinc, el nombre de proteïnes adequades i pocs greixos, que converteixen aquest deliciós producte en un tast saludable.
El pernil serrà és un producte recomanat per prevenir el colesterol i les malalties cardiovasculars. A banda d'aportar nombroses vitamines del tipus B, és un aliment equilibrat que conté les proteïnes necessàries i no excedeix la quantitat de greixos. Així han presentat aquest producte típicament espanyol els membres de la Fundació Pernil Serrà en una trobada amb la premsa.

Villarino, professor de la Universitat Complutense i vicepresident de la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l'Alimentació, ha parlat dels beneficis de la vitamina B6 o piridoxina per prevenir les malalties cardiovasculars i contribuir al bon funcionament del fetge, del sistema nerviós i de la sang. La vitamina B3 també es troba al pernil serrà i és molt necessària per a la producció d'energia, la salut de la pell i el sistema nerviós, mentre que la B1 és la responsable del manteniment del cervell i les cèl·lules nervioses sanes.

La Fundació Pernil Serrà té l'objectiu de promoure, difondre i protegir la denominació d'origen del pernil salat i està integrada per 131 indústries d'elaboració de pernil.