La carn d’au és una carn saborosa, poc greixosa i de fàcil digestió. És en conjunt una carn magre perquè té menys d’un 10% de greix i les seves proteïnes són d’altra digestibilitat. Hi ha certes diferències entre el perfil nutricional de les diferents parts del pollastre. El pit té una major quantitat d’àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats i també proteïnes que la mateixa quantitat de carn de la cuixa. D’altra banda el pit té menys àcids grassos saturats i colesterol. La cuixa té més ferro i colàgen.
La carn de pollastre és una important font de fòsfor. Pel que fa a les vitamines aporta niacina, vitamina B6 i àcid fòlic. També té força vitamina E, especialment en els muscles vermells de la cuixa i la contracuixa.
En dietes en les que el consum de calories es vol reduir cal treure la pell ja que és una part que aporta un elevat nivell calòric.
Les tècniques de conservació i cuinat del pollastre determinaran en gran mesura la qualitat nutricional de l’aliment, al mateix temps que dependrà de la part que en mengem. El cuinar a la planxa, al vapor o al microones permet mantenir al màxim les propietats nutricionals de la carn. A la planxa al coure’s ràpidament la superfície de l’aliment s’evita la pèrdua vitamines hidrosolubles i minerals. La pèrdua de minerals es minimitza al vapor o microones. Al bullir hi ha alliberament a l’aigua de minerals i vitamines.
Taula de
composició nutritiva (per 100 g de porció comestible)
Alimento
|
Agua
(mL) |
Energia
(Kcal) |
Proteïna
(g) |
Grassa
(g) |
Cinc
(mg) |
Sodi
(mg) |
Vit. B1
(mg) |
Pollastre
amb pell
|
70,3
|
167,0
|
20,0
|
9,7
|
1,0
|
64,0
|
0,10
|
Pollastre
a filets
|
75,4
|
112,0
|
21,8
|
2,8
|
0,7
|
81,0
|
0,10
|
Aliment
|
Vit. B2
(mg) |
Niacina
(mg) |
AGS
(g) |
AGM
(g) |
AGP
(g) |
Colesterol
(mg) |
|
Pollastre
amb pell
|
0,15
|
10,4
|
3,2
|
4,4
|
1,5
|
110,0
|
|
Pollastre
a filets
|
0,15
|
14,0
|
0,9
|
1,3
|
0,4
|
69,0
|
AGS= grasses saturades
/ AGM= grasses monoinsaturadas / AGP= grasses poliinsaturades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada