Translate

dimarts, 11 de setembre del 2012

Historia de la pizza



La pizza té una llarga i complicada història. L'origen de la paraula "pizza" no és clar, apareix citat per primera vegada l'any 997 en llatí medieval. A Nàpols al segle XVI  s'anomenava pizza a un tipus de galette plana de pa.
En aquell temps la pizza s'utilitzava com un sistema de prova per saber si la la temperatura dels forns era l'adequada, era un plat de gent pobra que es venia als carrers i no era considerat una recepta de cuina. Abans del segle XVII  la pizza es cobria amb una salsa blanca que posteriorment va ser substituïda per l’oli, formatge, tomàquets o peix. El 1843 Alexandre Dumas (pare) va descriure la diversitat d'ingredients posats a sobre de la massa de pizza. El juny de 1889 , per tal d'honorar la reina consort d’Itàlia, Margarida de Savoia, el cuiner napolità Raffaele Esposito creà la "Pizza Margarida", una pizza guarnida amb tomàquets, mozzarella formatge i alfàbrega , que representaven els colors de la bandera italiana. Ell va ser el primer en incorporar formatge a la pizza. La seqüència exacta a través de la qual els gustosos pans plans medievals mediterranis van passar a ser les pizzes actuals no està del tot establerta.

A la nostra botiga podeu trobar tota classe de pizzes artesanals i si voleu també les podem fer al vostre gust.




Tenim deu varietats: pernil dolç, pernil dolç amb frankfurt, pernil dolç amb frankfurt i bacon, 4 formatges, pernil dolç amb formatge de cabra, pernil salat amb formatge de cabra, anxoves I tonyina, vegetals, pernil dolç amb pinya I pernil dolç amb xampinyons.