Translate

diumenge, 3 de juny del 2012

Mercats municipals

Aquest bloc es per veure si hi ha gent interesada en posar noticias o comentaris sobre els mercats municipals. Tota idea es bona i tal com está tot ara, crec que es hora de fer alguna cosa per canviar-ho tot. Tan sols nosaltres ho podem fer.

1 comentari:

Maria Àngels ha dit...

ELS MERCATS I ELS SEUS VALORS

Els mercats municipals són espais que van més enllà de l'activitat econòmica que s'hi desenvolupa.-Efectivament, es tracten de locomotores comercials, però també juguen un paper clau com a espais socials, en què els valors cívics regeixen el tracte entre persones.

En aquest sentit, cal esmentar els quatre valors principals que defineixen els mercats municipals segons l'Oficina de Mercats i Fires locals de la Diputació de Barcelona: sostenibilitat, integració, responsabilitat i salut.

MERCATS SOSTENIBLES

Els mercats són espais sostenibles des de diverses perspectives: d'una banda, per la seva arquitectura, ja que són espais que ocupen eficientment l'espai urbà; d'altra banda, perquè al seu interior s'hi donen activitats com ara l'aplicació d'energies renovables, la reducció dels costos de transport o l'ús d'envasos reutilitzables i multi ús.

MERCATS INTEGRADORS

També podem considerar els mercats com a espais integradors, del del moment en què actuen com a instruments de socialització per als nouvinguts, permeten la integració al mercat laboral de persones amb discapacitats i esdevenen motors de relacions socials i de dinamisme per al barri en què es troben ubicats.

MERCATS RESPONSABLES

La responsabilitat és un altre valor dels mercats, ja que són espais que fomenten la compra responsable de productes agroalimentaris de qualitat. A més a més, es tracta d'espais de cooperació empresarial, espais que permeten la distribució de productes de proximitat i que garanteixen l'accés a persones amb mobilitat reduïda, esdevenen així, espais responsables amb la nostra societat.

MERCATS SALUDABLES

Per acabar, hem de considerar també els mercats com a espais saludables. Per començar, perquè ofereixen aliments saludables, molts d'ells frescos, però també perquè actuen com a difusors de bones practiques culinàries i dietètiques, i perquè són un exemple en qüestió d'higiene alimentaria i afavoreix una experiència agradable i enriquidora per al consumidor.